Ons pension


Gaat u op vakantie of heeft u onverwachts een tijdelijke opvang voor uw konijn(en) of cavia's nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij bieden een rustige en mooie gelegenheid zodat u ontspannen van uw vakantie kunt genieten en u geen zorgen hoeft te maken over uw geliefde huisdieren.


Graag vertellen wij u iets meer over de gang van zaken in ons pension. Onderaan de pagina staan foto's.


De verblijven

Wij hebben verschillende mooie houten  buiten- en binnenverblijven van ongeveer 0,5 tot 1 m². Hierin kunnen afhankelijk van de grootte van uw konijnen per verblijf 1 of meerdere konijnen in logeren. Een aantal van de onderste verblijven is voorzien van een vaste ren van ongeveer 1 m2. Voor grote konijnen of konijnengroepen hebben we verblijven van 4 m². We kunnen ook meerdere verblijven aan elkaar koppelen tot een verblijf van meer dan 5 meter. De konijnen kunnen niet graven en de bovenkant van elk verblijf is dicht met uitzondering van de verblijven met vaste ren. Deze verblijven zijn daarom niet geschikt voor grote of onrustige dieren. Alle buitenverblijven zijn overdekt en staan dus in de schaduw. In het hoogseizoen hebben we ook een aantal zomerhokken beschikbaar.


Een deel van de binnenverblijven is verwarmd en dus ook geschikt voor een verblijf in de koudere maanden.

Als uw konijnen of cavia's op dat moment de enige zijn in het verwarmde deel, vangen we ze in ons huis op. Wel zo gezellig en beter voor het mileu.


Alle verblijven zijn voorzien van een voerbakje, waterbakje en/of flesje, speeltje en in de grotere verblijven een speeltunnel. We hebben ruim voldoende bakjes en flesjes. Als u zelf speelgoed of wc-tje mee wilt nemen dan mag dat natuurlijk. Voer- of drinkbakjes liever niet omdat het moeilijk is deze te onderscheiden van onze en andere bakjes.


Uw konijnen hebben een eigen verblijf en komen niet bij andere konijnen in het verblijf. We werken alleen met vaste verblijven.

Het is dus niet mogelijk om uw eigen hok mee te nemen. 


Brengen en halen

Voor het brengen en ophalen van uw dieren maken we met u een afspraak, zodat we er even rustig de tijd voor kunnen nemen. Wij vragen u vriendelijk doch dringend om op de bewuste dag op de afgesproken tijd te komen. Het kan zijn dat er voor- of na u een afspraak gepland staat voor het brengen of halen van andere dieren. 


Om uw huisdieren en onze andere logeetjes zo min mogelijk stress bezorgen, vragen we u niet met meer dan 2 personen te komen. Als het erg warm is kunt u de dieren alleen op de koelere momenten halen of brengen.


We vragen u aan de overkant van de straat te parkeren (dit om overlast voor onze buren te voorkomen). Onder de contactgegevens staat precies aangegeven waar dat is. Vraag het bij twijfel even aan ons.


Van het voorjaar tot het najaar spuiten we de konijnen preventief in met anti-maden spray. Daarna mogen ze in hun vakantieverblijf. Op het verblijf komt een sticker met hun namen in de kleur die correspondeert met hun verzorging en voeding. We zorgen dat ze direct water en hun brokjes krijgen. Daarna nemen we graag nog even de tijd om uw eventuele vragen te beantwoorden en dingen af te spreken. Natuurlijk mag u ze voordat u weggaat  nog even een knuffel geven.


Verzorging
Dagelijks wordt er onbeperkt vers hooi en water verstrekt en 1 à 2 keer per dag brokjes en groente (dit in overleg met u). Omdat konijnen en cavia's een gevoelig darmstelsel hebben, kan een verandering van voer problemen geven. Kasper konijnenkorrel (biks)  is in de prijs inbegrepen. Hoewel wij het niet aanbevelen kunnen wij ook gemengd knaagdierenvoer geven als u dat thuis gebruikt. Voor konijnen die Supreme Selective of  Beaphar Care+ krijgen, rekenen we een meerprijs van 25 cent per konijn per dag.  Als u uw dieren thuis ander voer geeft, dat wij hier niet hebben, raden wij u aan dit zelf ruim voldoende mee te nemen en verrekenen we dit.


Het verblijf van uw dier(en) wordt dagelijks gecontroleerd en ververst. Iedere dag zullen de natte plekken verwijderd worden en minimaal 1 keer per week wordt het verblijf grondig schoongemaakt. Na iedere wisseling worden de hokken extra grondig gereinigd. 

Bij koud en nat weer krijgen de konijnen een extra dik pak stro en worden de verblijven zoveel mogelijk beschermd tegen regen en tocht.

Bij extreme hitte maken we gebruik van icepods en bevroren waterflesjes bij de konijnen. We koelen de ruimtes met ventilatoren (met flesjes ijs eraan waar de lucht langs gaat) hangen natte lakens op en koelen de vloer met de tuinslang. 


Spelen
We proberen de dieren zoveel mogelijk te laten spelen in een van de buitenrennen. In een rustige en koele periode zal dat vaker zijn dan tijdens een hete zomer. Op hele warme dagen laten we ze alleen heel vroeg in de ochtend en avond buiten spelen in de ren. In de ren zijn tunnels, huisjes, speelgoed met geluid om mee te gooien, kartonnen dozen en toiletrollen. De buitenren wordt na iedere konijnengroep gecontroleerd en schoongemaakt.

Stress en warmte
Door stress van een autorit of verhuizing kunnen konijnen ziek worden waardoor iets onderliggends tot uiting kan komen. Sommige dieren passen zich moeilijk aan in hun vakantieomgeving en hebben moeite met eten. Indien nodig zullen wij uw konijn in overleg met u gaan dwangvoeren zodat het wel alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Konijnen hebben snel last van warmte. Ze kunnen niet transpireren of hijgen om warmte kwijt te raken. Zelfs bij temperaturen boven de 20 graden kunnen ze al last ondervinden. We doen er alles aan om uw dieren tijdens warme periodes zoveel mogelijk verkoeling te bieden. Toch verliezen sommige konijnen bij hitte veel haar en kunnen ze er na een warme periode wat armoedig uitzien.


Sociaal
Konijnen en cavia’s zijn sociale groepsdieren. Ze zijn het gelukkigst als ze samen met een soortgenootje zijn en zullen dan ook gemakkelijker wennen aan een andere omgeving. Als uw dier alleen is, is het natuurlijk van harte welkom bij ons. Wilt u overwegen om een kameraadje te zoeken voor uw konijn (waar wij heel blij van worden), dan brengen we u heel graag in contact met Konijnenopvang Maaike.


Vragen
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stuur dan even een appje. We beantwoorden ze met plezier zodat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.


Pension Stampertje

Molendijk 13,7591 PV Denekamp, Telefoon en Whatsapp 06 - 23 98 08 78